מרק תירס

מאת אייל שפרינגר

מרק תירס

מרק תירס הוא דוגמה לכך שניתן לאכול מרקים בקיץ, ועל ידי כך לתת לגוף אפשרות לספוג מינרלים ונוזלים בדרך יעילה.

מצרכים:
2 קלחי תירס
1 בצל קצוץ דק
1 כף שמן שומשום בכבישה קרה
1 גזר חתוך לקוביות
1 ענף סלרי חתוך דק
1 ס"מ קומבו חתוך לרצועות
מוגי מיסו לפי הטעם (ככף)

כף אבקת קוזו

מים המספיקים לכיסוי הירקות

אופן הכנה:

לחתוך את גרעיני התירס מהקלח. לטגן קצרות בשמן שומשום את הבצל, הגזר התירס והסלרי ולהוסיף מים.

להביא לרתיחה ולבשל כ- 20 דקות. לתבל במיסו ולהסמיך עם כף אבקת קוזו מעורבבת בחצי כוס מים פושרים.

ניתן להוסיף ירק קצוץ בהגשה.

המתכון על פי הרפואה המסורתית:

על פי המאקרוביוטיקה, התירס הוא אחד מירקות הקיץ הייניים. גם ברפואה הסינית התירס נחשב לצמח משתן ומקרר המסייע להתמודד עם חום הקיץ. השימוש במרק מאפשר לגוף לשמר מים ונוזלים האובדים בהזעה, לשמור על אש העיכול באמצעות חום המזון ולהכיר לגוף את בוא הקיץ ע"י חשיפה למזון קיצי כגון תירס. על פי אבחנה מבדלת מתאימה ניתן לתת מרק תירס למטופלות ומטופלים הסובלים מדלקות בדרכי השתן, אבנים בכליות ומצבי חום.

אייל שפרינגר: מייסד אתר ושיטת TEF, מרצה בקורס המטפלים ובקורס "לבחור בתזונה" על פי שיטת TEF. ממחברי הספר בישולחיים-ספר מתכונים למטופלי סרטן

לעיון נוסף:

מתכוני מרק

תזונת קיץ

 

 

מומלצי החודש