סלט פפאיה ומלפפונים בסגנון תאילנדי
מאת אייל שפרינגר
סלט פפאיה ומלפפונים הוא גרסה צמחונית של yam dtaeng gwa, סלט תאילנדי המבוסס על פפאיה וחסילונים. המתכון הצמחוני והקיצי הזה הינו צמחוני לחלוטין ועל כן מתאים לשומרי כשרות. בסוף המתכון נסביר מדוע סלט זה שגרסאות שונות שלו נפוצות בתאילנד החמה, כל כך מתאים לקיץ.
מרכיבים לסלט
1/2 פפאיה קטנה חתוכה לחתיכות בגודל זרת
1 מלפפון חתוך באלכסון לפרוסות דקות
3 בצלצלי שאלוט חתוכים דק (או בצל אחד סגול קטן חתוך)*
חופן של עלי כוסברה ונענע
מרכיבים לרוטב
1 שן שום מקולפת*
קורט מלח
1 צילי קטן (צ'ילי תאלינדי אם אפשר, אך לא חובה)*
1 כפית סירופ מייפל
1.5 כפות מיץ לימון או ליים*
2 כפיות מים
הכנה
לטחון עם מכתש ועלי את המרכיבים הבאים, לפי הסדר עד לקבלת ממרח: מלח, שום*, צ'ילי*, סירופ מייפל, מיץ לימון*, מים.
הרוטב צריך להיות חמוץ, חריף ומלוח.
לערבב את מרכיבי הסלט עם הרוטב ולהגיש.
סלט פפאיה ומלפפונים מנקודת המבט של הרפואה המסורתית
על פי מסורות רפואיות שונות (למשל האיורוודה והרפואה הסינית) מערכת העיכול נימצאת בשיא חולשתה בעונת הקיץ. המשיכה הטבעית לאכילת מזון קר ובלתי מבושל מחלישה את מערכת העיכול וחושפת אותנו לטפילים שונים. מלפפון ופפאיה הם חומרי גלם מיוחדים, אשר דווקא בהיותם טריים, הם מכילים אנזימים פרוטיאוליטיים (מעכלי חלבון). ניתן להשתמש בסלט שכזה לתמיכה בהפרעות עיכול שונות, לאחר התייעצות עם מטפל.
הסלט על כל מרכיביו, כולל החמוצים והחריפים יכול לשמש להמרצת עיכול ותיאבון ולסייע בטיפול בבחילות. כאשר משמיטים מהמנה את אותם מרכיבים חמוצים וחריפים (מסומנים בכוכבית), הסלט מקבל איכות מתקתקה וקרירה יותר, ויכול לשמש לטיפול בריריות מגורות של מערכת העיכול: אפתות, מוקוזיטיס וכיבים שונים.
המחבר:
אייל שפרינגר, מייסד האתר, מטפל, מרצה וחוקר גישות טיפול מסורתיות. בעל תואר שני במחקר של רפואות מזרח אסיה. יוצר ומלמד את קורס התזונה למטפלים על פי שיטת TEF, ואת קורס "שירת הדם"-קורס ללימוד ניתוח בדיקות דם בגישה משולבת. ממחברי הספר בישולחיים – תזונה למטופלי סרטן.
מוזמנים להצטרף אלי בעמוד האינסטגרם ובקבוצת תזונה ורפואה מסורתית בפייסבוק או להאזין לי בפודקאסט "רפואה מהותנית" בערוצי ה Spotify וה YouTube
מוזמנים להצטרף אלי ל"זרם" וליהנות משפע של ידע עמוק ומשנה חיים בנושא תזונה ורפואה מסורתית.