כולנו מכירים אותה ומתייחסים אליה כמובנת מאליה, אבל מדובר למעשה במתכון גאוני! חביתת ירק משמשת אצלי בקליניקה כאחד מ"שלושת סוסי העבודה במטבח" יחד עם הנישימה ומתכוני מרק, וזאת משום שמדובר…
קונג'י לאבה (腊八粥 Laba Zhou) לימות השנה הקריםקונג'י לאבה הינה דייסה מחממת אותה אוכלים בסין בתקופות הקרות של השנה ובמיוחד בפסטיבל הלאבה. למרות האיכות המחממת של הקונג'י, המושג לאבה איננו מתייחס למאגמה געשית רותחת על שמה קרוי…
אורז שמונת האוצרותאורז שמונת האוצרות (BA BAO FAN, 八宝饭) הנה מנת אורז דביק המשובצת ב"אוצרות" כגון פירות יבשים, אגוזים וצמחי מרפא מחממים ומתוקים המוגשת בתקופות הקרות ביותר במעגל השנה הסיני. תקופות אלה…
חלב ורוד מרגיע ומחזק – Pink Moon Milkחלב ורוד הינו משקה מרגיע ומעודד שינה שמבוסס על רעיונות וחומרי גלם שמקורם באיורוודה-הרפואה ההודית. חלב ורוד מתאים במיוחד לתקופות בהן אתם מרגישים שבריריים, מרוקנים, חלשים וחסרי שקט במפגש עם…
פקאנים שבורים עסיסייםפקאנים, אגוזי מלך, אגוזי לוז ודומיהם מהווים מקור למבוכה במטבח הישראלי. אם נודה על האמת, מקומם של אגוזים איננו מרכזי במטבח המקומי. מקומם של רוב האגוזים הוא ביערות מוצלים באירופה,…
בטטה אפויה עם אג'ואןמתכון בטטה אפויה עם אג'ואן מתוך עולם האיורוודה משקף שילוב בין תזונת סוף הקיץ לתזונת הסתיו. הבטטות הכבדות המתוקות והכתומות מייצגות את האדמה הקשורה בעונת סוף הקיץ, האג'ואן החריף, הארומטי,…
נשנוש זרעי דלעת ברוטב סויהבגיל 26 הגעתי בפעם ראשונה לסין לתקופה של מספר חודשים כדי להשתלם ברפואה סינית בבית חולים לרפואה סינית בעיר צ'נגדו אשר במחוז סצ'ואן - ארץ ארבע הנהרות. באחת מהחופשות מהלימודים…
טאיר סדהאם: מנת אורז יוגורט ורימונים מהמטבח ההודיטאיר סדהאם (Thayir sadham) היא מנה פופלארית וידועה בדרום הודו. המנה משמשת כ"ארוחת עשר" או ארוחת צהריים לבית הספר עבור ילדי מדינת טאמיל נאדו שבדרום תת היבשת, כאשר גרגרי הרימון…
הכנת סייטןהסייטן הוא תחליף בשר שמקורו במזרח אסיה, שם קנה לו מקום של כבוד במטבחים הבודהיסטים בסין וביפן. המתכון שלהלן איננו עומד בפני עצמו, אלא מהווה בסיס להכנת מאכלי סייטן שונים.…
ריזוטו שיבולת שועלמתכוני ריזוטו קלאסיים מבוססים על אורז. מתכון זה העושה שימוש בשיבולת שועל מאפשר הרחבת מגוון הדגנים בתזונה היומית והפקת תועלת מערכה התזונתי של שיבולת השועל. מרכיבים לריזוטו 1 כוס קוביות…