קוואס הינו משקה מותסס שמקורו ברוסיה ובאוקראינה. למשקה גרסאות שונות, אך זו שלהלן עשויה להשתלב היטב בטיפולי התזונה. ניתן להשתמש בקוואס סלק כמשקה חמצמץ, כתיבול לסלט או כתוספת למרק העניקה חמצמצות…
כדורי תמרים בניחוח הדריםמתכון כדורי תמרים בניחוח הדרים (פרט להיותו מתוק וטעים) משלב בין מרכיבים עשירים ומזינים מאוד לבין תיבול ארומטי המשפיע על מערכת העיכול ועל הנפש. התמרים, אגוזי המלך, השקדים והשומשום, מזונות…
כיסוני כוסמיןכיסוני בצק הינם מאכל נפוץ בכל רחבי אסיה מהבלקן ועד ליפן. הגרסה שלפניכם של כיסוני כוסמין דומה ביותר לכיסוני בצק בסיגנון בוכארי. הייתרון בכיסונים היא היכולת לשלב את רוב חומרי…
מאפה שיבולת שועל ותפוחיםמאפה שיבולת שועל ותפוחים בניחוח צפון אמריקאי, עושה שימוש במרכיבים סתוויים כגון תפוחים, שיבולת שועל ותבלינים מחממים, עם טכניקת האפייה המתאימה לסתיו. קינוח מפנק לסוף שבוע. אצלינו בבית הקינוח מלווה…
מרק סלקברפואה הסינית עונת הסתיו משויכת לאלמנט המתכת, המאופיין ע"י אנרגטיקה של יובש, פרידה, השלה, letting go. בהתאם לכך האיברים המשויכים לעונה זו הם הריאות והמעי הגס- הריאות מביאות לגוף את…
רוטב בצל וטחינהרוטב טחינה ובצל הינו רוטב עשיר ומחמם בסגנון מאקרוביוטי, המתאים כתיבול למנות ירק קלות, בעלות איכות קרה ויבשה. הרוטב המציג לגוף איכות YANG מתאים במיוחד לליווי ירקות בעלי איכות YIN…
ממתקי סומסום שחור מתובלסומסום שחור משמש במזרח אסיה כחומר גלם לקינוחים וממתקים. המתכון מציע דרך קלה להכנת ממתקי סומסום בעלי יתרון בריאותי. מרכיבים 4 כפות דבש 12 כפות סומסום שחור לתיבול: אבקת הל…
יוגורט זרעים או אגוזיםיוגורט זרעים, מהווה תחליף ליוגורט מחלב בקר כבשים או עיזים. היוגורט מתאים לטבעונים, או אלו שאינם מעכלים היטב מוצרי חלב. יוגורט זרעים עשיר בחלבון, שומן, אנזימים, סיבים תזונתיים, חיידקים פרוביוטיים,…
אגוזי מלך מוקפצים ללילות קריריםבמרבית התרבויות המסורתיות נהוג עת חילופי העונות, להתאים את אורחות החיים לעונה המתחדשת, ובעיקר- לשנות את התזונה. בעונות הקרות נהוג להשתמש ברכיבי מזון בעלי איכות חמה ובשיטות בישול מחממות. עם הסתיו…
תבשיל כבש וירקותהסיבה היחידה שאני מתגעגעת לחורף היא תבשיל כמו זה... בנוסף להנאה מאכילת המנה ומהניחוחות הנפוצים במטבח, למנה גם ערך טיפולי אשר יפורט בהמשך המתכון. רכיבים: למרינדה: 2 כפות מייפל/סילאן 2 שיני…