תבשיל סולת מזין וקל לעיכול. מתאים במיוחד לאיזון טיפוסי ואטה המתאפיינים ביובש, קור ורגישות. הרפואה ההודית מתבוננת בתופעות דרך חמישה חומרי יסוד המרכיבים את שלוש הדושות, המתארות את נטיותיו הפיסיות…
מרק בצל לחיזוק והרגעההבצל, אחד הירקות האופייניים לסתיו נושא עימו תכונות ריפוי רבות. תמיכה במערכת העצבים היא אחת ההשפעות הפחות מפורסמות של ירק זה. מרכיבים: 1 ק"ג בצל צהוב או כ-6 בצלים גדולים 1…
רהיטה דלעתרהיטה הינו מתכון מהמטבח ההודי המאפשר לצרוך יוגורט בצורה טעימה, המנצלת את איכויותיו המזינות, בשילוב תבלינים וירקות המצמצמים את איכותו הלחה והמכבידה. רכיבים: כף גהי כפית שטוחה זרעי חילבה כפית…
פריטדה-חביתת ירקמתכון פריטדה של ירקות מבטא את תקופת המעבר בין החורף לאביב. המתכון מבוסס על ביצה המוגדרת כמזון חם, לח ומרוכז המתאים להזנה חורפית ועמוקה. העלים הירוקים מבטאים את איכות העץ של…
חלב זהבחלב זהב מציג איזון בין האיכות היבשה, המניעה, המכווצת והמחממת של הכורכום, לאיכות המזינה, המלחלחת, המרככת של החלב. בשל איכויות אלה החלב מתאים במיוחד לטיפול במצבים המשלבים דלקת, והצטברות של…
פארוטה הודית עם עלים אביבייםמתכון הפארוטה מקורו במטבח האיורוודי. הפארוטה היא מעין פיתה, אשר הבצק המשמש להכנתה מכיל מרכיבים המשביחים את טעמה. ניתן להכין את המתכון עם עלים "רגילים" שקונים בשוק (עלי תרד, בזיליקום, פטרוזיליה, כוסברה, בצל…
אורז חמוץ מתוקאני מודה. המתכון הזה נולד לגמרי מהעיניים... קודם ראיתי בשוק את הפּרַסוֹת היפות ותרמילי הפול קוראים לי, ירוקים מתמיד, ואז כבר מיד ידעתי שהאומבושי ירצה להצטרף לחגיגה ושהכבד שלי סופסוף…
לפתן אביבימתכון לפתן זה משמש כאופציה מתוקה ומחזקת לאביב, ומתאים במיוחד לנשים אשר על פי הרפואה הסינית, בריאותן כרוכה במידה רבה במצב הכבד ואיכות הדם של הכבד. תפקוד הכבד משפיע במידה…
הכנת קובה למרקקציצות הקובה במרק מגיעות מכורדיסטן ומעירק. הפירוש של המילה בכורדית הוא "בצק ממולא". המתכון עובר מדור לדור במשפחתי במשך שנים וזהו מאכל מרכזי בעדה. מבחינה טיפולית, הקובה יכולה לשמש כמתכון ללחלוח…
אורז אדום עם ערמוניםמתכון סיני של אורז אדום (למעשה הגוון הוא חום) המחזק את הצ'י ויעיל במיוחד להפחתת כולסטרול. ערמונים מסייעים לחיזוק צ'י הכליות. המתכון מתאים במיוחד לעונות קרות ולמטופלים הסובלים מקור ורזון…