גזר מתוק בסגנון הודי

גזר הוא ירק חורפי בעל אפקט מחמם מייצב ומחזק. מתכון הגזר האיורוודי מחמם ומתאים לחורף. מרכיבים למתכון גזר מתוק בסגנון איורוודי  4 גזרים בינוניים חתוכים לחתיכות בינוניות (פרוסות ברוחב זרת…

לפתן לחורף

גרסאות שונות ללפתן קיימות במסורות קולינריות ורפואיות שונות, למשל הסוּ ג'אנג גּואה, לפתן הפירות הקוריאני. הלפתן החורפי מאפשר שימוש מאוזן בפירות. הפירות אשר השפעתם לרוב מקררת, ואיננה מתאימה לחורף, משולבות…

תבשיל שיפון ואורז חורפי

מנה יאנגית ומחממת המתאימה במיוחד לימי החורף הקרים. את המנה הזו זכינו לטעום ולהכיר במסגרת קורס התזונה למטפלים, בסדנת בישול שהעבירה השפית תמי בן חיים, אשר עסקה בהבדל בין טכניקות בישול…

רוטב טחינה עם מיסו

זהו רוטב עשיר עם טעם מתקתק מלוח אשר מקורו במטבח היפני-מקרוביוטי. תיבול זה מתאים בעיקר לחורף בשל השפעתו המחממת וצירוף הטעמים המתוק-מלוח המעודד חימום ובנייה. ברוטב מומלץ כתוספת לירקות דגנים או קטניות . באביב…

סו ג'ונג גואה- תה קוריאני מתוק 수정과

בקוריאה לא קיימת החשיבה המערבית הטוענת שלאחר ארוחה טובה חייבים לקנח במשהו מתוק. החשיבה שלהם היא אחרת, אם אכלנו ארוחה טובה אז כדאי לשמור את הטעם שלה ולא לשנות לטעם…

תבלין גומזיו

גומזיו הוא תבלין מהמטבח היפני-מאקרוביוטי המבוסס על שילוב סומסום ומלח. הגומזיו מתאים לתיבול מאכלי ירקות ודגנים. שם התבלין שצבעו שחור לבן משמש גם ככינוי לראשים של יפנים מזדקנים בעלי שיער מאפיר המזכיר בצבעו…

דייסת דגנים: קוקו

מתכון ביתי של דייסת דגנים מהמטבח המקרוביוטי היפני. לקוקו טעם עדין וניחוח קלוי, המתפשט בבית בזמן הבישול ויוצר אוירה של חמימות ונינוחות. הדייסה טעימה, ו"יושבת טוב" בבטן. מרכיבים 2 כוסות…

ציר עצמות

כאשר משתמשים במושג "תזונה מלאה" הכוונה לרוב היא השימוש בדגנים מלאים, קטניות, וירקות הנאכלים בצורתם השלמה. עקרון התזונה המלאה נשכח בדרך כלל כאשר מבשלים מאכלי בשר, ומשפחות רבות נוהגות להסתפק…

מרק קרפיון מאקרוביוטי

מרק קרפיון הוא מתכון רפואי מאקרוביוטי-יפני המשמש לחיזוק עמוק. הכנת המתכון ממושכת יחסית ולכן כדאי לשמור אותו למצבים בהם יש בו צורך ממשי. מרכיבים: דג קרפיון שלם ללא מעיים וכיס…

מרק ראש סלמון מקרוביוטי

מרק ראש סלמון הוא עוד אחת מההברקות של התזונה היפנית-מקרוביוטית הטיפולית. מתכון זה מדגים את הדרך המקרוביוטית העושה שימוש בחומרי גלם זמינים, ורוקחת מהם מזונות בעלי השפעה תרפויטית. בסוף המתכון תמצאו…