כשביקרתי בסרי לנקה, לא יכולתי שלא להשוות בין המטבח שלה לבין זה ההודי. היא דומה לו בססגוניות, בחריפות ובאקזוטיות, אך גם שונה מאוד, כפי שהתרבות שלה דומה חיצונית, אבל בעלת…
מרק מיסו סרפד – ארוחת בוקר יפנית ישראלית חורפיתהסרפד כעת בשיאו, כמו מרבית ירוקי הבר של החורף. אצלנו בחצר האחורית של הבית המשותף, יש שדה סרפד פרטי מתחת לעץ הקזוארינה. אני נוהגת להכניס אותם לשייקים ירוקים, מרקים, חליטות…
סלט עוף ועשבי תיבול תאילנדי – Larb Gaiהטעם החריף יכול לבלבל כאשר ניתנות הנחיות התזונה למטופל. לא! חריף הוא לא רק חם, חריף יכול ליצור גם אפקט של קירור בגוף. במתכונים הבאים רון פוקס מדגים לנו את אחד…
קציצות ירק וטופו של ג'ורג'יקי הליצןחברי היקר נוהג בעקביות שנה אחר שנה לצאת למסע חקר בעקבותיה של שפה עתיקה שנשתכחה מן הלב בינו לבין עצמו הוא מכנה אותה שפת הליצנים כמעט כל שפה מוכרת מאפשרת…
אבקת אצותאבקת האצות היא תבלין המטשטש את טעמן וצורתן של האצות, ומאפשר לשלב אותן בתבשילים אשר אצות שלמות אינן הולמות אותם, או בבישול עבור סועדים הנרתעים אכילת אצות. מרכיבים 1 חבילה…
עדשים טופו והיג'יקיאת תבשיל העדשים טופו והיג'יקי הזה המצאנו בבית ממש במקרה. השילוב של עדשים, אצת ההיג'יקי והטופו יחד עם המרכיבים הנוספים, נותן לתבשיל טעם עשיר ורוטב שמשאיר טעם של עוד. מרכיבים:…
ארטישוק ירושלמי עם שעועית לבנה וכורכוםמתכון זה מבוסס על הארטישוק הירושלמי, ירק בעל ארומה מיוחדת ממשפחת המורכבים ההופך לזמין בשוק בסוף הקיץ ובסתיו. מרכיבים 1/2 ק"ג ארטישוק ירושלמי (נקרא גם תפוח אדמה ירושלמי) מקולף וחתוך…
מרק ארטישוק ירושלמי (בטטה קוסבייה)רק זיהינו רמז ראשון לסתיו, וכבר אנחנו פוצחים בזמירות תחינה לאמא שתכין לנו את המרק הזה... 'בטטה קוסבייה' הוא הכינוי של יוצאי לוב לארטישוק הירושלמי, אך המרק עצמו הוא מתכון…
משקה שורש לוטוסמשקה שורש לוטוס משמש ברפואה המאקרוביוטית לטיפול במצבים של עודף לחות וליחה בראות, בעיות נשימה, שיעול לח ולמצבים של גידולים בראות. עמי המזרח זיהו בפרח הלוטוס היפה הצומח מתוך מי…
אורז מלא בסגנון בישול ייניכיצד שיטת הבישול משפיעה על האיכות הטיפולית של אורז מלא? מתכון לאורז בסגנון YIN, בתוספת נדיבה של אצות ועלים ירוקים, מתוך הדגמה של רון פוקס בקורס התזונה למטפלים. טעים! רכיבים: 2.5…