גומה ווקאמה

גומה ווקאמה הינו תבלין יפני ממשפחת הגומשיו המשמש כתחליף מלח. התבלין מורכב מסומסום שחור ומאצת ווקאמה קלויה. גומה ווקאמה משמש במקרוביוטיקה לחיזוק הדם ונפוץ בטיפול באנמיה ולתמיכה בנשים לאחר לידה.…

ממרח דלעת

ההשראה לממרח זה מגיעה ממסעדות ערביות ברחבי הארץ. בבית אנו קוראים לו ממרח אבו גוש. כאשר הדלעת עדיין חמימה הממרח במיטבו. למרות הכמויות המצויינות במתכון, בבית אנו מכינים את הממרח…

משקה קוזו אומבושי

קוזו אומבושי הינו המשקה הטיפולי החשוב ביותר בתזונה המקרוביוטית. המשקה משמש משמש לשיפור תפקוד מערכת העיכול ולטיפול בעייפות. מרכיבי המשקה המשמשים כצמחי מרפא בסין וביפן מגלמים איזון מושלם בין YIN וYANG בהתאם…

מיסו זרעי דלעת

מיסו זרעי דלעת היווה את אחד מעמודי התווך של התפריט שלנו כאשר עבדנו במסעדה בטולום, מקסיקו. השתמשנו בו כמרכיב מרכזי במנה מיוחדת אשר הכנו, Yucatecan dzikilpak - רוטב בעל טעם…

מתכון לימון כבוש

לימון כבוש אמור להיות אחד מנכסי צאן הברזל של תזונה ים תיכונית המוכוונת לטיפוח הבריאות. כמטפל ששורשיו במאקרוביוטיקה היפנית, תמיד התקנאתי בשזיף האומבושי, אותו פרי בוסר, הזוכה לכבישה ממושכת בת…

מרק עוף מחזק עם צמחי מרפא

בביקור הראשון שלי בסין אי אז בשנת 2002, הרבה לפני הקורונה והסארס, גילינו אני ויפעת אשתי לעתיד כי הסינים אינם שונים בהרבה מאיתנו. שמנו לב לקווים משותפים בהתנהגות הכוללים קשרים…

דייסת אורז עם בקר – קונג'י מסורתי מדרום סין

מה מיוחד בקונג'י קאנטונזי מסורתי? דייסת אורז, קונג'י, נחשבת לאחת מהמנות החשובות ביותר במטבח הקאנטונזי. אומרים עליה כי טעמה עולה על כל מנות הקונג'י אשר ניתן למצוא ברחבי סין. בניגוד…

מרק דגים סיני לחוסן ועצמה

מנה מהמטבח הסיני הרפואי המשלבת בין צמחי מרפא למזונות להם מיחסת הרפואה הסינית איכות רפואית. מנה ל-10 סועדים, זמן הכנה: 45 דקות מרכיבים 2 חתיכות גדולות (גודל אגודל) של ג'ינג'ר…

פשטידת ירקות לגדוד

את המתכון המעולה הזה קיבלתי ממטופלת שלי אשר סבלה מגסטריטיס וחדי העין ישימו לב שהוא אכן מאותו בית היוצר אשר הביא לנו בקיץ את 'עוגת תפוחים הפוכה'. המתכון הוא מתכון 'מודולרי'…

רגל קרושה רומנית

את הרגל הקרושה היו מכינים בבית ילדותי ברומניה בכל סוף שבוע, רק בחודשי החורף (בקיץ הרגל איננה נקרשת). רגל קרושה נחשבת למנה חגיגית ומזינה והיו נוהגים לאכול אותה עם לחם…