הקיץ הוא העונה של החצילים. החציל הוא ירק שנוי במחלוקת הן על פי הרפואות המסורתיות והן על פי גישות תזונתיות מודרניות. למרות ההתנגדות והחשש מירק זה, רבים אינם מוותרים עליו…
צ'אטני כוסברהממרחים ומטבלים דוגמת צ'אטני כוסברה, מקפיצים את המזון שלנו מדרגה הן מבחינת הטעם והן מבחינה טיפולית. בהקשר הקולינרי, מטבלים יכולים לשמש כמגרי תיאבון, המספקים גיוון בדמות טעם ארומה ומרקם, במיוחד…
תבשיל מאש וירקות הודידאל, מאש מקולף וחצוי, הינו אחת הקיטניות הנפוצות למאכל בהודו. המאש בשילוב עם ירקות ותבלינים כגון כורכום, זרעי חרדל ועלי כוסברה יכול לשמש כמזון טיפולי למחלות "עודף" הפוגעות במרכז הגוף.…
שורש ועלה בשתי שיטות בישול – מתכון גזר וכרוב מאקרוביוטיכיצד גזר וכרוב יכולים ללמד אותנו על איזון? מסורות הבישול במזרח, ובעיקר בסין וביפן מדגישות את הצורך בגיוון חומרי הגלם אך גם בשיטות הבישול. ארוחה טובה אמורה להכיל מנות אשר…
עלים ירוקים בטיגון מהיריום ללא גן בתקופה של תחילת האביב, ככה המתכון הזה מתחיל. ביתי הקטנה נישארה בבית ולא הלכה לגן בשל ספק מחלה ובשל הניסיון להימנע מהדבקת שאר הילדים. הלכנו לגינה כדי…
אספרגוס בר במחבתבעונת האביב צומחים מספר צמחי בר הקלים לאיסוף, בחינם ומעניקים לארוחה איכות פראית ומפתיעה. אחד מאותם צמחים הינו אספרגוס בר הנקרא גם אספרג החורש. ניתן למצוא צמח מטפס זה באיזור…
סלט לחוץסלט לחוץ? מה פתאום? המילה "סלט" נשמעת תמיד צורמת למטפלים העוסקים במאקרוביוטיקה, אותה גישה תזונתית אשר מקורה ביפן. התיאוריה של המאקרוביוטיקה עוסקת באיזון בין Yin ל Yang, בין כיווץ והרחבה.…
שיטאקי עם כרישה ושמירמתכון ירקות עשיר טעם אשר ניתן לאכול אותו כמו שהוא, על לחם או כתיבול לתבשילי דגנים. מתכון שיטאקי עם כרישה ושמיר מייצג את ניחוחות סוף החורף ותחילת האביב המאפיינים פטריות…
שעועית מוקפצת עם שוםמנהג נפוץ הוא בקרב חלק מעדות ישראל לברך על שעועית הלוביה (רוּבְּיָא) בראש השנה: "יהיה רצון מלפניך אדוני אלוהינו ואלוהי אבותינו שירבו זכויותנו כרוביא". כמו רבים ממנהגי תשרי, גם מנהג…
נבטי מאש תוצרת ביתכיצד ניתן להכין בקלות נבטי מאש ביתיים? נבטי מאש הם מצרך יסוד במטבח הסיני. מהיום גם אתם יכולים להכין אותם בביתכם ובזול. מרכיבים צנצנת זכוכית ריקה בנפח של ליטר בערך…