ממרח ארטישוק

ממרח ארטישוק מאפשר לנו לעשות שימוש קצת שונה בלבבות הארטישוק, הירק המאפיין את האביב. ממרח הארטישוק, פרט להיותו פתרון טוב לשאלה  "מה לשים על הלחם? ", טומן בחובו יתרונות בריאותיים אותם…

קציצות עדשים על מצע רוטב סלרי

מצרכים לקציצות: 2 כוסות עדשים ירוקות שהושרו ללילה 4 קישואים קטנים מגוררים 2-3 גזרים מגוררים 1 בצל 4 כפות קמח כוסמין חומרים לרוטב: 1 סלרי עלים וגבעולים 1 בצל אופן…

מרק נבטים קוריאני

הקוריאנים אוהבים מרק בכל ארוחה. גם בארוחת הבוקר. זאת אינה המנה הפותחת של הארוחה, כי אם מרק ממנו לוגמים לאורך כל הארוחה, במקביל לשאר המנות. הנוזלים החמים שבמרק נבטים קוריאני…

מרק מנגולד

אם אתם כבר אוכלים מנגולד בוודאי ניתקלתם בחלק הזה, הלבן, הקשה במאצע העלה שלא תמיד יודעים מה לעשות איתו. אז ברוח המטבחים המסורתיים, הבריאים והחסכניים, תוכלו להכין מה"לבן של המנגולד"…

אורז עם לימון

אורז עם לימון, מתכון הודי פשוט המקנה לאורז טעם חמוץ ומרענן. מתאים במיוחד לאביב ולסתיו כאשר מעוניינים באיכות המכווצת המזינה והמרעננת של הטעם החמוץ. הכורכום וזרעי החרדל מוסיפים איכות חריפה…

גורמהסבזי

גורמה (=מרק) סבזי (=ירק): פנינה נוספת ממטבחה של סבתי האהובה, בעל טעם חמצמץ וניחוח מטריף חושים, לרוב מוגש לצד אורז. צבעו הירוק, טעמו החמוץ והבישול הקליל, הופכים מרק זה אידיאלי לעונת…

מאש בתחפושת חומוס

אז מה עושים כשהקטנית שהכי מועילה לרפואתך, היא זו שמהטעם שלה את הכי נרתעת? למזלי, יש לי חברים מביני עניין, כאלו שמכירים אותי, ויודעים שהדרך הטובה ביותר בה הצ'י של…

חסה מוקפצת

מתכון חסה מוקפצת מציג דרך לשימוש בירק העלולה להראות אקזוטית או אפילו מוזרה לאלו הרגילים לאכול את החסה בצורת סלט. הרעיון של חסה בבישול גורם להרמת גבה בקרב לא מעט…

אורז מלא עם שיטאקי

השילוב של אורז ופטריות נפוץ במטבח היפני והמקרוביוטי, ומייצג שילוב בין האיכות הפראית של פטריות השיטאקי, לאיכות המבוייתת יותר אותה מייצג האורז. מרכיבים: 2 כוסות אורז מלא אחרי השריית לילה…

משקה מאקרוביוטי לניקוי כבד

משקה מאקרוביוטי לניקוי הכבד, איננו מסוג המשקאות שמתפנקים איתם בארוחת הבוקר, או בערב של צפייה בטלוויזיה. עם זאת הוספה של כמה טיפות רוטב סויה, הופכת את המשקה למעין מרק בכוס…