סלט צנוניות, קטן ופשוט עם טעמים אסייתיים, מעולה לליווי ארוחה. מרכיבים: קערה קטנה של צנוניות טריות או צנון דייקון שלם חתיכת ג'ינג'ר טרי רוטב סויה שויו מעט מיץ לימון הכנה:…
מרק אביבי עם לביבות כוסמתהמנה הזו נולדה כחלק מסדנת בישול אביבי, אשר העברתי שנה שעברה :-) הסדנאות מתמקדות במסר שאפשר לאכול בריא ועדיין טעים... ושבהחלט אפשר להרגיש טוב אחרי ארוחה מלאה! המנה הזו היא…
קיצ'רי אביבי של מאש וגריסי פנינהבאביב הכל פורח... השמש החמה ממיסה את מה שהצטבר במהלך החורף, ואנו חווים פריחה גם בגופנו, עם תופעות כגון אלרגיות והצטננויות... בחורף, ה"קאפה" (שילוב של אלמנטים אדמה ומים בגוף) מצטברת:…
ירקות מוקפציםהמנה לקוחה מהמטבח הדרום אסיאתי בו משתמשים בירקות ירוקים לאורך כל השנה... לרוב מוגשת מנת חלבון מהחי, כשלצידה ירקות עליים המבושלים בישול קצר (קייל, צ'וי סאם, כרוב סיני, גרגר הנחלים וכן הלאה),…
תבשיל פול ירוקעונות המעבר הינן השמחות והמרגשות ביותר מבחינת הגיוון באפשרויות הירק בבישול, הן מרחיבות את צלחתנו מהירקות ה'רגילים' המלווים אותנו לאורך כל השנה, לתוספות עונתיות חדשות, הצצות ונותנות לנו אפשרות לחוות…
סלט תרד תאילנדי- Morning GloryMorning Glory (סלט תרד תאילנדי) היא מנה שתמיד מעלה בי זכרונות טובים מתאילנד, מראות של דוכני רחוב עמוסים, מסעדות ותזכורת לבית אבי שהיה בזמנו בבנגקוק. זוהי מנה תאילנדית קלאסית, פשוטה וקלילה,…
לוביה בְּסלק (עם אזוקי)כיצד מגשרים על הפער בין המלצות תזונה מחכמת יפן ובלוטות טעם מחכמת לוב...? מגייסים את סבתא לעזרה... את המנה הזו 'המצאנו' באחת התקופות בהן נתבקשתי לצרוך אזוקי בצורה יומיומית. המנה…
סלט שעועית ירוקה והיג'יקיסלט בהשראת המטבח היפני, טעים, קל להכנה ומתאים לימים היותר חמימים של החורף. המנה מתאימה במיוחד לתקופת המעבר מהחורף לאביב, מהמים אל העץ. בתקופה זו יש לדאוג להזנת האספקט הYIN של…
תה ירוקתה ירוק מוגדר במקרוביוטיקה כמשקה בעל איכות Yin, קרה ומייבשת. ביפן נהגו לשתות תה בשילוב עם ירקות מוחמצים אחר הצהריים. בסין מקובלת ישיבה בבתי תה לאורך כל היום תוך בליווי…
אוחיטשי – סלט מורתחכאשר המאקרוביוטים אומרים אוחיטשי (Ohitashi) הם מתכוונים בדרך כלל לסלט בעל צבע ירוק עז המבוסס על תרד המורתח לזמן קצר. למתכון השפעה מסוג YIN, מקררת המתאימה לעונות ולימים חמים ולמחלות הקשורות…