מתכוני מטבחים מסורתיים
מאת צוות האתר
מהאזור שלנו (מצריים עד תורכיה)
מהמטבח הלובי:
בטטה קוסביה
חמס בל כרעה
עג'ה בלכמון
עג'ה בלכראת'- לביבות כרישה
בסיסה
ריבת חבושים
לוביה בסלק (אזוקי במנגולד)
מהמטבח המרוקאי:
מהמטבח האתיופי:
מהמטבח התימני:
מהמטבח העיראקי:
שלרם – מתכון לפת ותמרים
מהמטבח הקוריאני:
דונגצ'ימי גוקסו
אטריות ננגמיון קרות
סו ג'ונג גואה- תה קוריאני מתוק 수정과
קימצ'י קוריאני מסורתי
מרק אצות קוריאני
מרק נבטים קוריאני
אטריות בחלב סויה
תבשיל פולי סויה (Kongjang/Kongjorim)
מהמטבח הסיני:
אורז שמונת האוצרות (מנה מתוקה)
ג'לי שקדים (מנה מתוקה)
מרק זנב שור עם פולי סויה (מתכון טיפולי)
מרק עוף מחזק עם צמחי מרפא
תבשיל עוף וכרישה בתערובת חמשת התבלינים
משקה תמרים מסורתי לחיזוק האשה היולדת
מהמטבח התאילנדי:
סלט עוף ועשבי תיבול – Larb Gai
Morning Glory- סלט תרד תאילנדי
עוף מוקפץ בג'ינג'ר – Gai Pad King
מהמטבח ההודי/איורוודי:
דאל, תבשיל מאש הודי
דוסה, בצק לפנקייק הודי צמחוני
חלב זהב
טאיר סדהאם: אורז, יוגורט ורימונים
מעדן בטטה מתוקה וגהי
פארוטה (פיתה הודית), עם עלים אביביים
פוהה– פתיתי אורז קלילים
מוקאווה-תערובת תבלינים לסיום הארוחה
מלאנג – מנה מסרי לנקה, עלים ירוקים מוקפצים עם קוקוס וליים
שקדים מטוגנים בגהי
משקה טאקרה הודי
רהיטה דלעת
כדורי תמרים ליולדת
מהמטבח הפרסי:
מהמטבח האוזבקי:
מזרח אירופה ורוסיה:
גוגל מוגל
ממרח חזרת, חריין
מרק בורשט
יפני-מאקרוביוטי:
גזר וכרוב בשתי שיטות בישול עם רוטב טחינה-סויה
ממרח אזוקי
משקה יאנו
מרק ירקות על בסיס ציר ראמן יפני
מרק קרפיון מאקרוביוטי (טיפולי)