לכל אדם יש צרכים שונים הנובעים ממבנה גוף ותורשה, רקע תזונתי ובריאותי. המשותף לכל הרפואות המסורתיות היא חלוקת מבני הגוף, המחלות, וסוגי המזונות לארבעה מצבים עיקריים. השאלה היא מה מתאים לכם? לכל אחד מכם יש נטיה בריאותית וצרכים שכדאי להכיר ולבטא בתזונה ובאורח החיים שתבחרו לעצמכם.
מזונות בעלי מרקם פריך או קליל, בעלי טעם עז, ארומטי או חריף בדרך כלל הממריצים את הגוף והתודעה, יוצרים תחושת חום פעלתנות וקלילות. מתאימים במיוחד למצבים ואנשים 'קרים ולחים'.
קרא עוד...מזון עשיר בעל מרקם הנוטה לכבדות, לחות ודביקות. יוצר תחושת חמימות הזנה עמוקה וקרקוע. מתאים במיוחד למטופלים 'חסרים' במצב או תשתית של קור ויובש.
קרא עוד...מזון קליל, פריך בדרך כלל, נוטה להיות בצבעים בהירים כגון לבן וירוק. יוצר תחושה של קרירות, ניקיון, רעננות ויובש. מתאים למצבים ולמטופלים החווים כבדות, עמימות תחושת חום ודביקות, ובקיצור למצבים של חום ולחות.
קרא עוד...מזון עשיר, קריר וחלקלק המסייע לתחושה של רוגע, סיפוק והזנה. מתאים למצבים של חום ויובש המתבטאים בחוסר שקט ופעילות יתר של הגוף והנפש.
קרא עוד...מתכונים מתוקים ופחות מזיקים