מוזמנים לשנה של לימוד והעמקה בה תוכלו לגלות רבדים נוספים אודות הקשר בין מזון בריאות ורווחה גופנית ונפשית. בסדרה בת עשרה מפגשים תוכלו ללמוד עם המטפל והמרצה אייל שפרינגר נקודת מבט המשלבת את הרפואות המסורתיות של מזרח אסיה עם ידע מבוסס מחקר, ולהבין טוב יותר מהם המזונות ואורח החיים המתאימים עבורכם.
גישת הטיפול הנלמדת בקורס מבוססת על שילוב נקודות המבט של שלוש גישות טיפול מרכזיות אשר צמחו במזרח אסיה: הרפואה הסינית, האיורוודה ההודית והמאקרוביוטיקה מיפן. נקודת מבט משולבת זו, מאפשרת לנו לשאוב מידע וניסיון של תרבויות רפואיות שונות כדי להכיר לעומק את המזונות בהם אנו בוחרים, ואת דרכי השימוש בהם לצורך החלמה וטיפוח החיוניות.
• בהירות רבה יותר בבחירת המזון המתאים לכם ולבני משפחתכם
• היכרות עם האיכות הרפואית של המזונות
• שימושים טיפוליים מפתיעים במזונות מוכרים
• שיטות בישול מרכזיות ברפואה המסורתית והשפעתן על הגוף והנפש
1. יין ויאנג בתזונה: הדרך לבחור בפשטות
2. חם, קר, לח, ויבש: המודל המרובע לבחירה בתזונה
3. שפת הטעמים: השפעת הטעם על האיכות הרפואית של המזון
4. חוכמת הדגן: המזון הבסיסי של הרפואות הקדומות
5. הבחירה בירקות: יותר מ5 צבעים ביום
6. תבלינים: דיקור עם תבלין אחד
7. חלבון מהחי: בין מרפא לסכנה
8. השומן המתאים: הדרך להזנה עמוקה
9. קטניות, לתקן את טעויות העבר
10. פירות: להגיע לגן עדן אבל לא מהר מדי
המרצה: אייל שפרינגר, מייסד שיטת TEF, מנהל קליני של המרכז לרפואה משולבת משלימה למטופלי סרטן בבית החולים איכילוב וממחברי הספר בישולחיים.
אחרי שנים רבות בהן הכשרתי מטפלים בלבד, אני חוזר ללמד מטופלים ומתעניינים את הידע המסורתי העוסק בתזונה.
סדרת ההרצאות "לבחור בתזונה" מהווה את השלב הראשון והחשוב של הכרת איכויות המרפא המיוחסות למיני המזונות השונים והתאמתם למצבים שונים ולמטופלים בעלי מבנה גוף שונה.
המצטרפים אלי לקורס ייכנסו לתהליך שיימשך אף מעבר לשנה הקרובה, תהליך המוביל בהדרגה להבנה מעמיקה והולכת אודות הקשר בין בחירות בתזונה ואורח חיים, לבריאות וחוסן גופניים ונפשיים.
שנה טובה ובריאות שלמה!
אייל שפרינגר וצוות הקורס